Mostanában ezt a kolbászt vesszük grillezni a Lidlben, teljesen jó. Nem a grillkolbászok között van, kicsit arrébb, szerintem nem szezonális termék. Azt a juhbélbe töltött sütőkolbászt mostanában nem találom, pedig jó volt, tényleg. És mostanában chorizo grillkolbász sincs, pedig szerettük azt is.
Grillen módjával lehet csak szurkálni mert a kifolyó zsír belobbantja a parazsat. Az a grillkolbász, amit venni szoktam, sima sütőkolbász ízesítésü de juhbélbe van töltve, az szurkálás nélkül sem durran ki. A "rendes" sütőkolbászt azt meg kell bökni pár helyen, ezért aztàn alutálcán szoktam sütni, hogy megfogja a zsírt.
Most az utolsó alutálcámat a spárgàhoz használtam fel, a kolbászt simán rátettem a rácsra de mire a "tűt" (bicikliküllő) előszedtem, majd teljes hosszukban végigrepedtek.
Nincs kizárva, hogy túlbecsültem ennek a kolbászfajtának a lehetőségeit. De a végénél kilógó és ropogósra sült darabkák (a képen fél 8.nál látható is egy) nagyonis jók voltak a húsvégekkel összerágva. Ha azt sikerül elérnem legközelebb, hogy minden falat ilyen ízű legyen, akkor nem lesz semmi baj.
Ezek a előfőzött grillkolbászok nem jók erre. Csinálj rendes kolbászhúst, tekerd bele folpackba és tedd a fagyóba pár órára, úgy könnyen bele tudod dugni a húsba. Nagyságrendekkel jobb lesz.
Fokhagymás grillkolbász. (Lidl.) Ahol ropogósra sült a végeken, ott nagyon is jó, de belül, ahol csak átfőtt, tényleg nem adott elég ízt. Ez az egyik, amit változtatni kell, legközelebb kérgesre pirítom serpenyőben és úgy teszem bele. Amellett most is bemártottam mustárba, de az a réteg nyomtalanul eltűnt, sokkal több kellett volna belőle.
A másik, hogy a hús is csak a végeken lett igazán jó, szerintem legközelebb felvágom 6-8 rövidebb szakaszra. (És az időt is rövidítem pár perccel.)