Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 15 perce 0 0 63002

Privát véleményért már csak nem? - ha igen, akkor így jártam )

Előzmény: Boarhunter (62998)
Boarhunter Creative Commons License 15 perce 0 0 63001

Amit én szoktam venni, azt nem hiszem, hogy ismered, a "Privát hús" terméke, kaposvári cég, a saját boltjaikban kapható.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62999)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 20 perce 0 0 63000

Kép lemaradt 🤭😁

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 20 perce 0 0 62999

Mostanában ezt a kolbászt vesszük grillezni a Lidlben, teljesen jó. Nem a grillkolbászok között van, kicsit arrébb, szerintem nem szezonális termék. Azt a juhbélbe töltött sütőkolbászt mostanában nem találom, pedig jó volt, tényleg. És mostanában chorizo grillkolbász sincs, pedig szerettük azt is.

Előzmény: Boarhunter (62997)
Boarhunter Creative Commons License 30 perce 0 0 62998

Ezért engem a múltkor kimoderáltak. :-(

Előzmény: nagypapi51 (62996)
Boarhunter Creative Commons License 1,5 órája 0 0 62997

Grillen módjával lehet csak szurkálni mert a kifolyó zsír belobbantja a parazsat. Az a grillkolbász, amit venni szoktam, sima sütőkolbász ízesítésü de juhbélbe van töltve, az szurkálás nélkül sem durran ki. A "rendes" sütőkolbászt azt meg kell bökni pár helyen, ezért aztàn alutálcán szoktam sütni, hogy megfogja a zsírt.

Most az utolsó alutálcámat a spárgàhoz használtam fel, a kolbászt simán rátettem a rácsra de mire a "tűt" (bicikliküllő) előszedtem, majd teljes hosszukban végigrepedtek.

Előzmény: H_G (62995)
nagypapi51 Creative Commons License 2 órája 0 0 62996

Ne olvassátok el!

a nő úgy bolond, ahogy van...

H_G Creative Commons License 3 órája 0 0 62995

Pedig te biztos jól megszúrkáltad.

 

Előzmény: Boarhunter (62990)
nagypapi51 Creative Commons License 3 órája 0 0 62994

...Ma marhapofa a magam módján...

Jelentsen ez bármit is... :)

Friss észak-bácskai gyümölcsök, a piacon csiliárd forint lenne, és nem ilyen. A kajsziból holnap pite leend, a cseresznyét befaljuk.

Előzmény: Boszorka (62993)
Boszorka Creative Commons License 3 órája 0 0 62993

Ma marhapofa a magam módján.

öreg_néne_b Creative Commons License 7 órája 0 0 62992

Annak még el lehet magyarázni, hogy azért kicsi és puha, hogy ne fájjon. ;)

Előzmény: homerx (62991)
homerx Creative Commons License 10 órája 0 0 62991

mindegy az, a lenyeg, hogy a szuz meg legyen toltve :)

Előzmény: nagypapi51 (62984)
Boarhunter Creative Commons License 18 órája 0 0 62990

Tegnap grilleztem ilyen kolbászt, lekéstem a húsboltot így maradt ez a lidl megoldás. Nem volt rossz, de négyből három felrepedt.

Előzmény: H_G (62985)
dulci_nea Creative Commons License 18 órája 0 1 62989

Félszáraz füstölt kolbásszal csinálom. Persze nem azt mondom, hogy az lenne az etalon. Kisérletezni én is szeretek a konyhában.

Előzmény: H_G (62983)
H_G Creative Commons License 22 órája 0 0 62988

Nincs kizárva, hogy túlbecsültem ennek a kolbászfajtának a lehetőségeit. De a végénél kilógó és ropogósra sült darabkák (a képen fél 8.nál látható is egy) nagyonis jók voltak a húsvégekkel összerágva. Ha azt sikerül elérnem legközelebb, hogy minden falat ilyen ízű legyen, akkor nem lesz semmi baj.

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62987)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 23 órája -1 1 62987

Ezek a előfőzött grillkolbászok nem jók erre. Csinálj rendes kolbászhúst, tekerd bele folpackba és tedd a fagyóba pár órára, úgy könnyen bele tudod dugni a húsba. Nagyságrendekkel jobb lesz.

H_G Creative Commons License 23 órája 0 0 62986

Vagy nem tudom, több Globus mustár helyett ugyanannyi dijoni? Vannak lehetőségek...

 

Előzmény: H_G (62985)
H_G Creative Commons License 23 órája 0 0 62985

Fokhagymás grillkolbász. (Lidl.) Ahol ropogósra sült a végeken, ott nagyon is jó, de belül, ahol csak átfőtt, tényleg nem adott elég ízt. Ez az egyik, amit változtatni kell, legközelebb kérgesre pirítom serpenyőben és úgy teszem bele. Amellett most is bemártottam mustárba, de az a réteg nyomtalanul eltűnt, sokkal több kellett volna belőle.

 

A másik, hogy a hús is csak a végeken lett igazán jó, szerintem legközelebb felvágom 6-8 rövidebb szakaszra. (És az időt is rövidítem pár perccel.)

 

 

 

Előzmény: nagypapi51 (62984)
nagypapi51 Creative Commons License 23 órája 0 0 62984

A kolbász elég hóka, milyen fajta?

Előzmény: H_G (62983)
H_G Creative Commons License 24 órája 0 0 62983

Ezt majd meg kell ismételnem hamarosan néhány változtatással, mert nem lett olyan finom, mint vártam... Sertésszűz kolbásszal töltve.

 

nagypapi51 Creative Commons License 25 órája 0 0 62982

Tökfőzelék még nem volt idén, de annyi friss kaprot kaptam, hogy jövő héten összerakok egy töltött tököt.

Előzmény: dulci_nea (62981)
dulci_nea Creative Commons License 25 órája 0 0 62981

Hú de jó összeállítás! Igaz, kapros tökfőzeléknek néztem, és úgy is tetszett.

 

Ma húsleves, rántott tőkehal, újburg. és spárga összepirítva. Estére van még sárgarépás karalábéfőzelék.

Előzmény: nagypapi51 (62980)
nagypapi51 Creative Commons License 26 órája 0 1 62980

Unalomig ismert, de mindig finom, lazacpisztráng.

(a 'kommersz' tengeri lazac jobb).

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 27 órája 0 0 62979

Ma lecsó. Vacsorára pattintunk egy kis kolbászt, szalonnát hagymával, kenyérrel.

 

Holnap a tegnapi halászlé maradéka, meg valami túrós desszert. 

homerx Creative Commons License 29 órája 0 1 62977

eltalaltad :)

Előzmény: nagypapi51 (62976)
nagypapi51 Creative Commons License 30 órája 0 0 62976

Rákerestem, Rolls Frakció dalszöveg,

gyanítom, homerx az egyetértését akarta kifejezni, de ez sem biztos :)

Előzmény: öreg_néne_b (62975)
öreg_néne_b Creative Commons License 30 órája 0 0 62975

"Egyet fizetsz: kettőt kapsz" akció volt a könyvtárban vagy feltörték a fiókodat? ;)

Tőtfaluban a kocsmában láttam: Heti akciónk: "Egyet beszólsz: kettőt kapsz."

Előzmény: homerx (62970)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 62974

Ma lazacpisztráng, kaporszósz, parázskrumpli,

hétfőn paradicsomleves, mákos guba.

Hooti Creative Commons License 1 napja 0 1 62973

köszi a tippet, vettem ;)

Előzmény: öreg_néne_b (62960)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 62972

Nem voltam rest, rákerestem a vendéglőre.

Létezik Jägerbraten, ennek köze nincsen a gombához,

és van Jägerschnitzel, gondolom, ez a gombás.

Képet nem találtam a honlapukon, de a neten kering elég.

Minden esetre érdekes, hogy a hölgy natúrszeletként süti a húst,

nem bundázva, ahogy a németek készítik.

Előzmény: Mazsola0070 (62968)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!